Fa unes setmanes publiquem un post sobre el raïm “cojón de gato”, contant com uns viticultores amb bon sentit del buzz màrqueting van aconseguir obtenir bones vendes a partir del nom molt original d’un raïm.

Vi de merda..el pitjor amaga el millor

Vi de merda..el pitjor amaga el millor

Existeixen moltíssims vins i licors amb noms molt originals; avui el “Vin de merde”, o Vi de Merda…

Aquest vi ha estat creat pel propietari d’un restaurant cridat Jean-Marc Speziale, qui va decidir fer una broma amb la finalitat de lluitar contra els “clixés” associats als vins de Llenguadoc (Sud de França). Aquests vins són sovint acusats de ser productes de baixa qualitat en comparació de “Burdeos” o “Bourgognes”. Cridar al seu vi amb un nom tan provocador és una forma perquè canviï la creença popular i que la gent entengui que els vins de Llenguadoc no han de ser gelosos dels seus germans més famosos. És una manera paradoxal, però el punt sembla estar fet.

El vi en si sona bé, és una barreja de Syrah i Garnacha, collides a mà i embotellat en la tradició francesa pura. Jean-Marc Speziale també ha estat ajudat per un amic enólogo. Així que al final, aquest “Vi de merda” té tot per a ser un vi saborós, en total contrast amb la seva etiqueta.

Es ven bé el Vi “de merda?

El primer lliurament es va fer en 2008 – en poques setmanes la gairebé totalitat de les més de 5000 ampolles de “vin de merde” es van vendre. Avui el vi “de merda” es pot trobar en tinto, blanc i rosat…