No és necessari demonstrar els efectes que té l’alcohol i més específicament el vi negre sobre la sexualitat dels homes. Però, i les dones?

Els investigadors de la Universitat de Florència i Torino a Itàlia, van concloure que els nivells de desig sexual són majors en dones que eren bevedores moderades de vi negre que en els seus contrapartes que prefereixen altres begudes alcohòliques, o eren abstemias.

Una de les teories formulades per l’equip de metges italians que van portar a terme l’estudi és que els compostos químics que es troben en el vi negre pot millorar la funció sexual augmentant el flux sanguini a les àrees clau del cos.

Els investigadors van dir: “Si bé aquest resultat ha d’interpretar-se amb certa prudència, no obstant això, suggereix una possible relació entre el consum de vi negre i una millor sexualitat”.

En el projecte, descrit com el primer a examinar el consum de vi negre i la funció sexual de les dones, els metges de la Universitat de Florència van contractar 798 dones d’entre 18 i 50 anys. Les dones, cap de les quals havia informat d’un problema de salut sexual, es van dividir en tres grups:

Les quals consumien regularment una o dues copes de vi negre al dia, les quals consumien menys d’una copa al dia de qualsevol tipus de vi o altre alcohol, i les quals estaven abstemias.

Les dones que bevien més de dues copes al dia, van ser excloses de l’estudi per a evitar els efectes que podria causar l’embriaguesa.

Totes les participants van completar un qüestionari, l’Índex de Funció Sexual Femenina, que és utilitzat pels metges per a avaluar la dona i la salut sexual. Inclou 19 preguntes amb un rang de puntuació total entre 2 i 36, les puntuacions més altes signifiquen un millor funcionament.

En general, les consumidores de vi negre van obtenir una puntuació mitja de 27,3 punts, enfront del 25,9 de les bevedores menys freqüent i el 24,4 per a les no bevedores.

Els investigadors, que van publicar les seves troballes en la revesteixi Journal of Sexual Medicine al juliol 2009, diuen que el resultat és encara més interessant ja que les bevedores de vi negre van ser, en terme mitjà, més major que els altres dos grups, i l’edat tendeix a estar associat amb una disminució de l’activitat sexual.

Tot just se sap com el vi negre podria tenir un efecte sobre la sexualitat femenina, encara que hi ha una sèrie de teories. Un suggeriment és que els antioxidants en el vi negre tenen un efecte beneficiós sobre els gots sanguinis, augmentant el flux sanguini a les àrees clau del cos.

Mentre es gasten milions a trobar la “viagra rosa”, algunes ja saben que un bon tinto sol donar resultats satisfactoris….